HTML

Bence vilagotlat

Majus 1jen 3,5 honapos backpacking turara indulunk Barbival, s az elemnyeinket szeretnem itt megosztani veletek. A blogommal szeretnem nepszerusiteni a backpackinget a magyar fiatalok kozott, hogy tolunk is minel tobben menjenek es lassanak vilagot, ezaltal tanuljanak magukrol es mas kulturakrol. A tervek szerint elemgyunk Vietnamba, Kambodzsaba, Thaifoldre, Malajziaba, Indiaba, Singaporeba es Indoneziaba.

Friss topikok

  • pszychomama: De azért az sem árt, ha mi is találunk egy kis olajat...:P (2010.07.14. 00:09) Osszbenyomasok Malajziarol
  • toswuj: szia Bence! na mi van veletek, nem hallani rólatok semmit!? remélem minden oké!? :( Tóth Zoli (2010.06.05. 20:48) Kambodzsa: tenyek, elmenyek, erzesek
  • pszychomama: jahhh és az a kék nájlon keretes szemüveg naon cool.....:)) kislányok pörgős szoknyával, kopogós c... (2010.05.16. 09:25) Nha Trang
  • pszychomama: Látjátok, mindig mondtam: a bunkóság nemzetközi fogalom, nem a magyarok találták ki, bármennyire i... (2010.05.11. 20:02) Heti aprosagok 1
  • pszychomama: Május 1-től a hajnali programom: kávé + blogwatching. Irogassatok, töltögessetek, nagyon várjuk :)) (2010.05.11. 19:38) Hanoi

Linkblog

Hampi

2010.07.25. 10:59 Bence506

Tamil Nadubol "hazaterve" 2 napos pihenes utan, ezuttal mar csak Barbi es en, ismet vonaton docogtunk, ezuttal eszak fele vettuk az iranyt, az uticelunk szinten a vilagorogseg reszet kepezo, a 1500as evekben viragzok, a mai Karnataka allam fovarosa, Hampi volt.
 
A vonatunk csak Hospetig, a helyi varoskaig ment, onnan egy kis alkudozas utan, mar legujabba rikshaw-sofor baratunkkal tarsalogva, a szakado esoben suvitettunk Hampi fele. A soforunk altal ajanlott szalloda (14 usd) szobaja a kochi-i yacht klubbot, illetve a farmon toltott ejszaka leszamitva, utazasunk legjobb vetele volt: eljesen felujitott, fa burkolatu, tiszta, vilagos, plazma TVs, legkondis volt.
 
Az egykori nagyvaros mara egy piciny, amde rendkivul romantikus hangulatu falu, melyben garantaltan minden sarkon all legalabb egy tehen/bika/okor, de konnyen talalkozik az idelatogato kecskekkel es majmokkal is. A hajdani fovaros csillogasat, mara csak az egykori palota es templomok romjai idezi fel. A hely egyszeruen fantasztikus, a taj csodalatosan zold, palmafak es mas tropus inovenyeket lat az ember mindenfele, az eg csodaszep kek, a falut oriasi, minden fele nagysagu/formaju/alaku sziklatombok veszik korul, mely igy egyutt a templom es palota romok nelkul is lelelgzetelallito, de ha ehhez hozzadjuk a szamtalannyi templomot, palotat mely a "mai Hampi" kornyeken talalhato, egybol szerelmesk leszunk a helybe, s valoban egy eletre beleivodik a latvany az idelatogato fejebe.
 
Mivel legalabb 10 kulonbozo temlom es palota talalhato 10-15 kmes sugaru korben, es mi 2 ejszakat de valojaban csak 1 egesz napot toltottunk itt, meg megerkezesunk estejen talaltunk egy sofort magunknak, aki mintegy 2700 Ftert egesz nap, vagy 6 oran keresztul utaztatott, es kalauzolt minket indiai utazasunk egyik leglenyugozobb allomasan, Hampiban.
 
Kepek magukert beszelnek, keszuljetek fel, mert majdnem 300 kepet sikerult csinaltunk 1 nap alatt :):):)
 
 
 
Masnap reggel, ismet szakado esoben (ugy nez ki, hogy nagy mazlink volt mert a 3 napbol csak akkor volt ragyogo napsutes, es nagyon pici eso, amikor egesz nap varost neztunk, az azt megelozo es koveto napon meg felhoszkadas) ismet rikshawn ultunk s robogtunk a hospeti palyaudvar fele. Jo indiai szokashoz hiven a vonat kesett vagy 1-1,5 orat, s kb minden helyi minket (pontosabban szerintem inkabb a Barbit) nezte, s egy par dorzsolt apuka a kisgyereket felhasznalva, meg le is fenykepeztette maganak a Barbit:):):) De hat ez mar csak ilyen, az indiaiak ezt is nagyon cukin es nem bunko modon csinaljak!
 
10 ora vonatozas utan ismet Bangalore-ban talaltuk magunkat, s fajdalmasan kellett tudomasul vennunk, hogy mar csak 3 nap, s el kell hagyjuk ujdonsult masodik otthonunkat. Azonban ebbol a 3 nabol csak ketto lett, ugyanis 2 nappal ezelott az Air Asia ertesitett bennunket, hogy a 28adikai jaratunkat toroltek, igy 1 nappal korabban 27 en repulunk Kuala Lumpurba, majd onnan pedig, meg aznap Singapore-ba!
 
Tegnap meg egy jo kiados "magyaros" brassoi apropecsenye, rantottus kombinacioval megvendegeltuk a vendeglatoinkat es egy par baratjukat, de ma mar pakolas van, hisz 4 ora mulva mar buszon leszunk Trivandrum fele (ugyan oda vissza ahova junius 30an megerkeztunk).

Szólj hozzá!

Címkék: india utazas tura hampi backpacking del india

A bejegyzés trackback címe:

https://bencevilagotlat.blog.hu/api/trackback/id/tr862174293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása