HTML

Bence vilagotlat

Majus 1jen 3,5 honapos backpacking turara indulunk Barbival, s az elemnyeinket szeretnem itt megosztani veletek. A blogommal szeretnem nepszerusiteni a backpackinget a magyar fiatalok kozott, hogy tolunk is minel tobben menjenek es lassanak vilagot, ezaltal tanuljanak magukrol es mas kulturakrol. A tervek szerint elemgyunk Vietnamba, Kambodzsaba, Thaifoldre, Malajziaba, Indiaba, Singaporeba es Indoneziaba.

Friss topikok

  • pszychomama: De azért az sem árt, ha mi is találunk egy kis olajat...:P (2010.07.14. 00:09) Osszbenyomasok Malajziarol
  • toswuj: szia Bence! na mi van veletek, nem hallani rólatok semmit!? remélem minden oké!? :( Tóth Zoli (2010.06.05. 20:48) Kambodzsa: tenyek, elmenyek, erzesek
  • pszychomama: jahhh és az a kék nájlon keretes szemüveg naon cool.....:)) kislányok pörgős szoknyával, kopogós c... (2010.05.16. 09:25) Nha Trang
  • pszychomama: Látjátok, mindig mondtam: a bunkóság nemzetközi fogalom, nem a magyarok találták ki, bármennyire i... (2010.05.11. 20:02) Heti aprosagok 1
  • pszychomama: Május 1-től a hajnali programom: kávé + blogwatching. Irogassatok, töltögessetek, nagyon várjuk :)) (2010.05.11. 19:38) Hanoi

Linkblog

Miert eppen Del-India???

2010.07.13. 16:17 Bence506

Indiaba eloszor 2005ben jartam, s egyben ez volt eletem elso repulese, s igazi "kulturalis sokkja" is. Egy konferenciara mentunk, s valahogy nem tudtam hova tenni az akkor Indiaban eltoltott 3 het elmenyeit. Egyszeruen sokkolt, hogy tehenek vannak az uton, hogy senki nem tartja be a kozlekedes szabajokat, hogy szornyuek, iszonyatosan zotyogosek az utak, hogy mindenki ugy vezet mint egy elmebeteg, senki nem hasznal visszapillanto tukrot, s mindenki dudal mint az allat. Emellett meg iszonyatosan meleg van es para, oriasi a kosz, nagyon-nagy a szemet, oriasiak a kulonbsegek a gazdagok es a szegenyek kozott, rengeteg ember el nyomorban, s azok a dolgok amikbe mi otthon beleszulettunk (szep lakas, iskolaba jaras, orvosi ellatas, rendszeres es valasztekos etel, nyaralas, szocialis halo, nyugdij...stb) csak alom tobb 100 millio ember szamara.

Szoval ez volt az elso India elmenyem, oriasi sokk, de mar akkor megfogadtam magamnak, hogy nem is olyan soka 1-1,5 honapra visszajovok Indiaba.

Miutan befejeztem a foiskolat, egy indiai fiuval, a Siddel (Sidharta a becsuletes neve) dolgoztunk egyutt 1 evig, s nagyon joba lettunk, s o is meg a csaladja is tobbszor hivott mar, hogy jojjek. Kinai elso evem alatt tobbek kozott egy masik indiai sraccal, a Nikunj-dzsal laktam egyutt, akivel szinten nagyon jo baratok lettunk, s 2. India elmenyemet is neki koszonhetem, hisz 2009 decemberebe 10 napra ismet Indiaban jartunk (ez volt Barbinak az elso alkalom), Nikunj baratom 4 napos eskuvojere voltunk hivatalosak Kalkuttaba, s elotte meg par napot eltoltottunk Mumbaiban es Goan is!!! Ekkor mar nem volt egyatalan sokk szamomra India, hisz mar utaztam elotte sokfele Azsiaban, s mar 2,5 eve Kinaban eltem, de ugyanugy nagyon koszosnak, szemetesnek, s Kalkutta kimondottan szennyezettnek tunt. S nagyon furcsa erzes volt fekudni a tengerparton Goan, s kozben par forint aprot adni a keregeto kisgyerekek hadanak....Szoval Indiat meg akkor sem tudtam nagyon hova tenni, s nagyon ambivalense erzeseim voltak.

Idokozben az elet ugy hozta, hogy fel evvel azutan, hogy en Shanghaiba kerultem Sid is ott kapott munkat, s igy ujra egyutt mulattuk az idot, s idokozben megismertem nagybatyja csaladjat, akik szinten Shanghaiban laktak, s ebben az evben meg Shanghaiban a Sid szuleivel is talalkoztunk.

Szoval az elmult par evben rengeteg indiai emberrel talalkoztam Shanghaiban, 2 nagyon kedves baratom indiai, mivel Barbi vegetarianus 1 heten legalabb 1szer indiai etteremben ettunk, s nagyon sokszor voltunk vendegsegben Sid nagybatyjanal. Talan mindezek miatt, majdnem olyan jol tudok karomkodni hinidul mint magyarul....

Egy szo mint szaz vegre elerkezett az ido, hogy utazzunk Indiaban nem egy vagy ket hetig, hanem egy egesz honapig. Mivel India hatalmas, s 1 honap nem eleg arra, hogy vegigjarjunk mindent, s mivel mindenkepp szeretnenk talalkozni a Sid csaladjaval (s Indiaban a csalad tobb 100 fot jelent), ezert most csak Del-Indiat fogjuk vegigbarangolni (pontosabban Kerala, Karanataka, Tamil Nadu tartomanyokat), s viszonylag sok idot fogunk Bangalorban, a vilag IT es backoffice fovarosaban, ahol a Sid csaladja is lakik, tolteni.

Igazabol nem tudjuk, hogy valojaban mire szamitsunk. Az biztos, hogy India paratlan, utanozhatatlan, nincs meg egy ilyen orszag a vilagon. Iszonyatosan gazdag kultura, paratlan konyha, szariban jaro nok, tehenek, rikshaw-k (motoros taxik), eleg nagy rendezetlenseg....s a fene se tudja,  h meg mi var rank....majd a kovetkezo 4 hetben kiderul.

Az biztos, hogy az indiaiak vendegszeretetet az utanozhatatlan. Igy nem is veletlen, hogy (bar mondtuk a Sidnek hogy utazunk 5-6 napot egyedul) a Sid apukaja var rank a trivandrumi repteren (India legdelnyugatibb csucskeben talalhato varos, Kerala tartomany szekhelye), aki mellesleg Keralabol szarmazik, s o fog kalauzolni minket az elkovetkezo 5 napban, mielott megerkeznenk Bangaloreba!!!!!

Szólj hozzá!

Címkék: india kerala

A bejegyzés trackback címe:

https://bencevilagotlat.blog.hu/api/trackback/id/tr72149417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása