HTML

Bence vilagotlat

Majus 1jen 3,5 honapos backpacking turara indulunk Barbival, s az elemnyeinket szeretnem itt megosztani veletek. A blogommal szeretnem nepszerusiteni a backpackinget a magyar fiatalok kozott, hogy tolunk is minel tobben menjenek es lassanak vilagot, ezaltal tanuljanak magukrol es mas kulturakrol. A tervek szerint elemgyunk Vietnamba, Kambodzsaba, Thaifoldre, Malajziaba, Indiaba, Singaporeba es Indoneziaba.

Friss topikok

  • pszychomama: De azért az sem árt, ha mi is találunk egy kis olajat...:P (2010.07.14. 00:09) Osszbenyomasok Malajziarol
  • toswuj: szia Bence! na mi van veletek, nem hallani rólatok semmit!? remélem minden oké!? :( Tóth Zoli (2010.06.05. 20:48) Kambodzsa: tenyek, elmenyek, erzesek
  • pszychomama: jahhh és az a kék nájlon keretes szemüveg naon cool.....:)) kislányok pörgős szoknyával, kopogós c... (2010.05.16. 09:25) Nha Trang
  • pszychomama: Látjátok, mindig mondtam: a bunkóság nemzetközi fogalom, nem a magyarok találták ki, bármennyire i... (2010.05.11. 20:02) Heti aprosagok 1
  • pszychomama: Május 1-től a hajnali programom: kávé + blogwatching. Irogassatok, töltögessetek, nagyon várjuk :)) (2010.05.11. 19:38) Hanoi

Linkblog

Hanoi

2010.05.08. 10:46 Bence506

6 oras hihetetlenul kenyelmes buszozas utan delutan 2 korul megerkeztunk Nanningba, a vietnami hatarhoz legkozelibb kinai nagyvarosba, ahonnan remenyeink szerint meg aznap este folytathatjuk utunkat Hanoiba. Minden siman ment, kb. 10 perc alatt megvettuk a jegyunket (amin nem volt egyetlen angol felirat sem, ellenben kinai, vietnami,orosz es nemet igen), s 4 ora mulva ismet vonaton fekudtunk. Az ut sima lett volna, csak az volt a gond, hogy a hataron 1,5 orat alltunk a Kinai oldalon, majd 1,5et a Vietnamin, s mindezet este 10 es hanjan 1 kozott. Vegul azonban hajnali 4:30 korul sikeresen megerkeztunk Hanoiba. Kicsit meglepo latvany fogadott minket, mivel az itteni "Keleti" helyett "Zuglo" allomasra erkeztunk, melybol kilepve egy kis sikatoros utca fogadott minket kb. 10 turistakra varo taxival. 10 perc alkudozas utan sikerult egy taxit talalnunk, ami taxioraval elvitt minket a szallasunkra.

Par oras alvas utan nyakunkba vettuk a varost. Nem tudom mi lenne a legtalalobb szo Hanoira. Ha oszinte akarok lenni, akkor elegge lepukkant varos, poros es piszkos is, mindenhol az egykori frania kolonia maradvanyai, doledezo europai stilusu hazak fogadjak az embert. Talan eppen ezert, nagyon hangulatos, kicsit melankolikus erzest suggallo helykent jellemeznem. Szuk, poros utcakon setalva kb. mindegyik sarkon franica kavezo talalhato, melyekben azsia legjobb bagettjet, szendvicseit, peksutiit es sutemenyeit aruljak, persze fillerekert. (2 szendvics, 2 suti es egy kave 800 Ft-unkba kerult:)

A varos erdekessege meg, hogy a turistak altal lakott "Regi Varosreszben" az utcaneveg kb. minden sarkon valtoznak, s annyira rovidek, h legalabb 1 orat kavarogtunk mire megtalaltuk uticelunkat. Persze csak ido kerdese, s belejon az ember a Hanoi-i tajekozodasba.

A kepeslapokon lathato mororbiciklis emberek dzsungele szinten tipikus, kb. a turistakat leszamitva senki nem jar gyalog, mindenki motoron kozlekedik, eppen ezert minden egyes atkeles az uton eletveszely :), de ehhez is hozza lehet szokni.

Ami kicsit meglepo volt szamunkra, hogy Hanoiba nincsen "plaza" sot meg egy aruhaz sincs, mindent (a fogkefetol kezdve a kulonbozo haztartasi cikkekig) az utcarol lehet megvenni, s igy az egesz varos ugy nez ki mint egy oriasi bazar!!! Nekunk nagyon bejott!!!

A helyi nevezetessegek kozul megneztunk a "One Pillar Pagoda" nevu Buddhista templomot, a "Temple of Literature"-t, illetve Ho Chi Minh muzeumot. Az utobbi nagyon cool, rengeteg modern muveszeti alkotas talalhato benne, ami egy picit meglepo volt szamunkra.

A napunkat Hanoi egyik hangulatos ettermeben zartuk, ahol kiprobalhattuk a helyi konyhat es termeszetesen a helyi, meglepo modon "Hanoi" neven futo sort is.

 Egy par kep Hanoirol:

http://picasaweb.google.com/horvathbence85/Hanoi#

1 komment

Címkék: hanoi vietnam

A bejegyzés trackback címe:

https://bencevilagotlat.blog.hu/api/trackback/id/tr681983395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pszychomama 2010.05.11. 19:38:49

Május 1-től a hajnali programom: kávé + blogwatching.
Irogassatok, töltögessetek, nagyon várjuk :))
süti beállítások módosítása