HTML

Bence vilagotlat

Majus 1jen 3,5 honapos backpacking turara indulunk Barbival, s az elemnyeinket szeretnem itt megosztani veletek. A blogommal szeretnem nepszerusiteni a backpackinget a magyar fiatalok kozott, hogy tolunk is minel tobben menjenek es lassanak vilagot, ezaltal tanuljanak magukrol es mas kulturakrol. A tervek szerint elemgyunk Vietnamba, Kambodzsaba, Thaifoldre, Malajziaba, Indiaba, Singaporeba es Indoneziaba.

Friss topikok

  • pszychomama: De azért az sem árt, ha mi is találunk egy kis olajat...:P (2010.07.14. 00:09) Osszbenyomasok Malajziarol
  • toswuj: szia Bence! na mi van veletek, nem hallani rólatok semmit!? remélem minden oké!? :( Tóth Zoli (2010.06.05. 20:48) Kambodzsa: tenyek, elmenyek, erzesek
  • pszychomama: jahhh és az a kék nájlon keretes szemüveg naon cool.....:)) kislányok pörgős szoknyával, kopogós c... (2010.05.16. 09:25) Nha Trang
  • pszychomama: Látjátok, mindig mondtam: a bunkóság nemzetközi fogalom, nem a magyarok találták ki, bármennyire i... (2010.05.11. 20:02) Heti aprosagok 1
  • pszychomama: Május 1-től a hajnali programom: kávé + blogwatching. Irogassatok, töltögessetek, nagyon várjuk :)) (2010.05.11. 19:38) Hanoi

Linkblog

Mi mennyibe kerul Kambodzsaban???

2010.06.07. 08:58 Bence506

Mivel Kambodzsaban osszesen 4 napot toltottunk, tul sok informacioval nem tudok szolgalni, hogy milyenek az arak osszessegeben, csak azt tudom leirni, hogy a legfelkapottabb turista helyen (azaz szerintem a legdragabban is) mi mennyibe kerul.
 
Hotelszobak:
Mi 8 dollart fizettunk ejszakankent, amiert legkondink nem volt, csak ventillatorunk, de az ejszakak nem voltak elviselhetetlenek. 5-6 dollarert is lehet szobat talalni, s 12ert mar legkondisat kap az ember, s 20-25 ert pedig mar legalabb 3 csillagos szallodaban lehet lakni.
 
Kaja-pia:
 
reggeli: 1-2 dollarert mar nagyon jol lehet lakni. Azonban a Siem Reap-i Bar Streeten, a Temple nevu etteremben 2.6 dollarert eletem legjobb, es leglaktatobb, reggelijet ettem. 2.6 dollarert kapsz egy finok kavet vagy teat, rantottat, 2 par kicsi virslit, 2 sult paradicsomot, 1 sult krumplipure szeru valamit, angol babot, egy oriasi baguettet, lekvart, vajat, fantasztikusan finom gyumolcssalatat joghurtal, mezzel, es narancslevel leontve, valamint 1 pohar frissen facsart narancslet. Mindezt egy nagyon hangulatos helyen, tokeletes kiszolgalassal, kellemes zenevel es napi sajtoval.
 
ebed-vacsora: 3-4 dollarert a legjobb finomsagokat lehet enni. A kambodzsai etelek, legalabbis amiket mi probaltunk, hasonloak a tobbi del-kelet-azsiai orszagban talalhatokhoz. Nagyon sok zoldseg, kulonleges fuszerek, currysh, kokusztejes szosok, es valasztoasod szerint, csirke, marha, hal, tintahal, rak vagy epp krokodil hus, es rizs. En kiprobaltam a krokodilhust is, egyszer jo volt, de tul ragos volt nekem :) Ezt leszamitva a minden amit probaltunk nagyon joizu es laktato volt. Siem Reapben rengeteg hangulatos ettermet lehet talalni, tobb "Bar Street" is van, s az egyik helyen a vacsorahoz meg 2 oras Apsara tancshowt is megcsodalhattunk, melynek a szinvonala legalabb olyan volt mintha szinhazba mentunk volna, csak itt az elso asztalrol, "paholybol", eves kozbe neztuk a showt.
 
Pia:
sor: 0.5-1 dollar, erdemes figyelni a "Happy Hour-okat", amikor felaron van a sor, de 1 dollarert barhol tud inni a meglap modon Angkor (pontosabban Anchor) neven futo helyi sormarkat.
uditok: 0.5 - 1 dollar, ez is helyfuggo
asvanyviz: boltban 0.6 dollar a 1,5 literes viz, etteremben 1 dollar. A templomoknal egy kis alkudozas utan 1 dollarert mar 2 1,5 literes vizet lehet kapni.
 
Belepok: Az Angkorba latogatoknak tobb opciojuk is van belepo vasarlasra. Lehet venni 1, 3 es 7 napos belepoket az alabbiak szerint:
1 napos - 20 dollar
3 napos - 40 dollar
7 napos - 60 dollar
 
Egyeb: mivel a templomok nincsenek kozel egymashoz, gyalog kb. lehetetlen bejarni oket. Ha nagyon sporolni akar az ember, akkor 2 dollarert naponta lehet biciklit berelni, bar a tavolsagok eleg nagyok, s ha nincs helyismereted nem biztos, hogy az osszes templomot megtalalja az ember, illetve 40 fokban napkozben nem lehet egy leanyalom bizajozni.
 
Szoval mi tuk-tuk-ot ("motoros-taxit") bereltunk 40 dollarert, s ezert az arert 3 napig reggeltol amig szerettuk furikazott minket a templomok korul a soforunk, illetve az utolso nap kivitt minket a repterre. Persze mondanom se kell, hogy mikor a 3. nap utan kifizettem a soforunket, a 4. napon reggel 6 kor pontosan vart minket, s nem lepett le a penzel, pedig megtehette volna, de a kambodzsaiakat nem ilyen fabol faragtak!
 
Az meg egy hasznos info lehet, hogy a repteren barmennyibe is kerult a jegyed, meg extra 25 dollar/fot kell fizetni mint repteri ado.
 
Osszessegeben 4 napunk allat atlagosan 35 dollar/fot koltottunk, mely a belepok es a tuk-tuk miatt tobb mint 10 dollarral tobb mint a vietnami atlagunk, de az elmeny mindent megert, s szivem szerint 100 szor ennyit is elkoltottem volna ebben a csodalatos orszagban.

Szólj hozzá!

Címkék: utazas tura kambodzsa arak angkor mennyibe siem reap backpacking kerul hatizsakos

A bejegyzés trackback címe:

https://bencevilagotlat.blog.hu/api/trackback/id/tr462062112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása