HTML

Bence vilagotlat

Majus 1jen 3,5 honapos backpacking turara indulunk Barbival, s az elemnyeinket szeretnem itt megosztani veletek. A blogommal szeretnem nepszerusiteni a backpackinget a magyar fiatalok kozott, hogy tolunk is minel tobben menjenek es lassanak vilagot, ezaltal tanuljanak magukrol es mas kulturakrol. A tervek szerint elemgyunk Vietnamba, Kambodzsaba, Thaifoldre, Malajziaba, Indiaba, Singaporeba es Indoneziaba.

Friss topikok

  • pszychomama: De azért az sem árt, ha mi is találunk egy kis olajat...:P (2010.07.14. 00:09) Osszbenyomasok Malajziarol
  • toswuj: szia Bence! na mi van veletek, nem hallani rólatok semmit!? remélem minden oké!? :( Tóth Zoli (2010.06.05. 20:48) Kambodzsa: tenyek, elmenyek, erzesek
  • pszychomama: jahhh és az a kék nájlon keretes szemüveg naon cool.....:)) kislányok pörgős szoknyával, kopogós c... (2010.05.16. 09:25) Nha Trang
  • pszychomama: Látjátok, mindig mondtam: a bunkóság nemzetközi fogalom, nem a magyarok találták ki, bármennyire i... (2010.05.11. 20:02) Heti aprosagok 1
  • pszychomama: Május 1-től a hajnali programom: kávé + blogwatching. Irogassatok, töltögessetek, nagyon várjuk :)) (2010.05.11. 19:38) Hanoi

Linkblog

Ha Long Bay

2010.05.10. 05:20 Bence506

Ahogy az elobbi bejegyzesben is irtam, Hanoi nagyon hangulatos es romantikus varos, de az igazi turista latvanyossag Eszak-Vietnamban a Hanoitol keletre talalhato Ha Long Bay, illeve a nyugaton, a kinai hatar mellet fekvo, a lenyugozo rizsteraszairol hires Sapa.

Elsokent Ha Long Bay fele vettuk az utunkat. Nem vagyunk nagy szervezett tura hivok, de a rengeteg csomagunkal tul maceras lett volna elbuszozni Ha Long varosba, majd ott alkudozni a helyiekkel valami hajora, s mindezt a kb. 37 fokos hosegben kb. 100 %-ek paratartalommal megspekelve.

Kis keresgeles es alkudozas utan, a szallodankba fizettunk be a turara. 30 dollarert fejenkent elvittek minket az obolbe busszal (kb.4 ora), majd 1,5 napot a hajon tolthettunk, s napi 3szori etkezes is benne volt az arban!!!

A turank eleg viccesen indult. Miutan osszeszedtek minket a hotelunknel, s elindultunk Ha Long Bay fele, a buszon a kovetkezoket mondta az idegenvezetonk bemutatkozas gyanant: "Sziasztok, Hua (mint virag) vagyok. 20 eves, single. Meg nem akarok ferjhez menni, mert szeretnek elotte utazni a vilagban, de nincs igazan ra penzem. Szoval ha van valakinek fiatal fiu ismerose, legyszi mutassatok be neki." Ja es mindezt olyan angollal, amit sehol mashol a vilagon nem beszelnek..Eleg korrektul kirakta Hua az iranyjelzot:):)

A tengerpartra erve fantasztikus latvany fogadott minket, ameddig a szem ellat oriasi sziklatombok a tengerben, ragyogo napsutes, fulledt meleg, s rengeteg, a turistakra varo kozepkori stilusu hajok. Del korul szalltunk be a hajoba, s kezdetet vette a 1,5 napos barangolas a lenyugozo sziklatombok kozott. Egyszer kotottunk ki egy obolben, ahol bamulatos cseppkobarlangot neztunk meg. A napunk igazabol lazulassal telt, semmi mast nem csinaltunk mint ultunk/fekudtunk a hajo tetejen elveztuk a kilatast es a napfenyt.

Nagyon gyorsan eltelt ez a 1,5 nap, de pihenesre nem volt tul sok idonkt, hisz kb. delutan 5re ertunk vissza a szallasra, gyors zuhany, s mar indultunk is 9 orakor indulo, Sapara tarto ejszakai vonathoz.

A Ha Long Bayben keszult kepeket itt lathatjatok:

http://picasaweb.google.com/horvathbence85/HaLongBay#

Szólj hozzá!

Címkék: ha long bay vietnam

A bejegyzés trackback címe:

https://bencevilagotlat.blog.hu/api/trackback/id/tr121987458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása