HTML

Bence vilagotlat

Majus 1jen 3,5 honapos backpacking turara indulunk Barbival, s az elemnyeinket szeretnem itt megosztani veletek. A blogommal szeretnem nepszerusiteni a backpackinget a magyar fiatalok kozott, hogy tolunk is minel tobben menjenek es lassanak vilagot, ezaltal tanuljanak magukrol es mas kulturakrol. A tervek szerint elemgyunk Vietnamba, Kambodzsaba, Thaifoldre, Malajziaba, Indiaba, Singaporeba es Indoneziaba.

Friss topikok

  • pszychomama: De azért az sem árt, ha mi is találunk egy kis olajat...:P (2010.07.14. 00:09) Osszbenyomasok Malajziarol
  • toswuj: szia Bence! na mi van veletek, nem hallani rólatok semmit!? remélem minden oké!? :( Tóth Zoli (2010.06.05. 20:48) Kambodzsa: tenyek, elmenyek, erzesek
  • pszychomama: jahhh és az a kék nájlon keretes szemüveg naon cool.....:)) kislányok pörgős szoknyával, kopogós c... (2010.05.16. 09:25) Nha Trang
  • pszychomama: Látjátok, mindig mondtam: a bunkóság nemzetközi fogalom, nem a magyarok találták ki, bármennyire i... (2010.05.11. 20:02) Heti aprosagok 1
  • pszychomama: Május 1-től a hajnali programom: kávé + blogwatching. Irogassatok, töltögessetek, nagyon várjuk :)) (2010.05.11. 19:38) Hanoi

Linkblog

Tamil Nadu, avagy templomok foldjen

2010.07.25. 10:06 Bence506

A 4 napos kalandturankbol visszaerve 1 nap Bangalore-i pihenes utan, mar ismet uton voltunk. Ezen a heten a Keralaval valamint Sri Lankaval hataros, India del-keleti partjan talalhato, csodalatos templomairol meltan hires, Tamil Nadu tartomanyt fedeztuk fel.
 
Az elso allomasunk a Bangaloretol majdnem 500 kmre delre talalhato Madurai varosa volt. 9 oras ejszakai vonatozas utan reggel 9kor mar meg is erkeztunk. Itt talalhato a Sri Meenakshi Templom, mely az utikonyvunk szerint, a del-indiai templom-epiteszet csucsa, s "Del-India Taj Mahalja". A templom valoban lenyugozo volt, fantasztikus volt latni a mintegy 6 hektaron epult, osszesen 12, az egekig magaslo, diszesen faragott, szinesre festett tornyokat, illetve a gyonyoruen megmunkalt, mar az epitmeny falain belul talalhato kisebb, templomokat, oltarokat termeket.
 
Legnagyobb oromunkre, a temlompan egy elefanttal (es persze a gazdajaval is) talalkoztunk, aki 10 rupiaert (azaz kemeny 50 Ftert) mar az ormanyaval meg is aldott minket, s tokeletesen pozolt a kameranak:):):) Az mar azonban egy, kicsit furcsabb volt, hogy meg a templom belsejeben, a csodalatos faragasokkal diszitett teremben is arusok hada vart minket, kulonbozonel kulonbozobb portrekakkal....
 
Ahogyan a kepeken latni fogjatok, a templomokba csak cipo nelkul, vagyis mezitlab lehet bemenni (ez nem mindig volt annyira jo elmeny, ugyanis 11re a nap kb 50 fokosra heviti a koveket, igy a nem arnyekos reszeken eszeveszedten rohantunk, hogy nehogy szenne egjen a talpunk:) A templomba nem lehet rovidnadragba se bemenni, igy a helyi, leginkabb derekam kore csavart teritore, lepedore emlekezteto, helyi viseletet kellett magamra olteni :):):)
 
A kepeket itt tudjatok megnezni:
 
 
A templomot bejarva este mar ujra ejszakai vonaton ultunk, s mivel nem tudtunk kozvetlenul Maduraibol Chennaiba (regi neven Madrasba, Tamil Nadu fovarosaba) jegyet venni, igy visszavonatoztunk Bangalorba. Mivel az elet ugy hozta, hogy a Sidnek uzleti utra epp Chennaiba kellett mennie, meg aznap delutan autoba pattantunk, s mintegy 6 ora kocsikazas (pontosabban szaguldozas, es elozgetes utan a Bangalore-Chennai tokeletes allapotban levo autopalyan) mar meg is erkeztunk.
 
Az uton azonban megalltunk a templomairol hires varoskaban, Kanchipuramban, ahol a csodalatos faragasokkal diszitett templomok mellett, legnagyobb oromomre, ismet az ut szelen setalo elefantba botlottunk:):):)
 
 
Az elkovetkezo 4 napot Sid nagybatyjanak a felesegevel, s lanyaival toltottuk, akik mellesleg Shanghaiban elnek, s meg ott baratkoztunk ossze veluk, csak most epp nyari szunidejuket toltik Indiaba. Az elso nap Chennaitol 40 kmre talalhato "Krokodil Parkot" latogattuk meg, mely a vilag legnagyobb "krokodil rezervatuma", ahol tobb szaz, nem tul baratsagos kinezetu, bar annal szelidebb oriashullo varja az idelatogatokat:):):)
 
A kepek magukert beszelnek:
 
A masodik napunkat Chennai-i csavargassal, vasarlassal, mozizassal, s sajnos tobbnyire oriasi dugoban valo ulessel toltottuk. Az utikonyvunk szerint, s utolag szerintunk is, a Chennai-i kozlekedes, dugo a vilag egyik legrosszbbika. Valoszinu, hogy a tul keves, keskeny ut, tul sok auto kombinacionak koszonhetoen a normalis korulmenyek kozott 15 perces utat, alatalaban 1 - 1,5 ora alatt tettuk meg, fuggetlenul attol, hogy reggel 9kor, delben, delutan 3kor, vagy epp este 10kor ultunk be az autoba...
 
A mozizas is egy kulon elmeny volt! Szombat leven, mikor odaertunk a moziba, kiderult, hogy mar minden jegy elkelt, s egyetlen filmre sem tudunk jegyet venni. De ahogy a dolgok mukodnek Indiaba, a Sid nagynenje felhivta az egyik producer ismeroset, s lass csodat, mar is volt 6 jegy az esti filmre....:):):) A mozi igazi kulonlegessege az volt, hogy itt Indiaban az emberek hangosan "szurkolnak" a filmbeli jeleneteknel, legyen az akcio vagy szerelmi jelenet, hangos kurjongatas es ovacio kiseri. Persze az indiai barataink elmondtak, hogyha hindi vagy epp tamil filmet neznenk meg, akkor alatalaban elszabadul a pokol, amikor a kedvenc fohos/fohosno megjelenik....Az mar persze csak hab a tortan, hogy a 2 oras  hollywoodi produkcion kozben is tartottak egy 15 perces szunetet, ugy ahogy ezt az atlagban 3-4 oras bollywoodi filmeknel szokas:):):):)
 
A Chennaiban keszult kepeinket ide toltottuk fel:
 
A varosnezes, vasarlas, dugoban ules utan masnap reggel mar ismet autoban ultunk; ezuttal az allomasunk a Chennaitol 80 kmre delre talalhato Mahabalipuram, ahol a vilagorogseg reszet kepezo VII. szazadban epult templomot, illetve az 5 "ratha-t", melynek kulonlegessege, hogy nem epitettek, hanem mindegyiket egy-egy oriasi kobol faragtak ki. A latvany, szinek es az elmeny fantasztikus volt, hihetetlen szep a kontraszt a voros homok, csodaszep kek eg es kek tenger, es a vilagos barna illetve sotet barna templomok kozott.
 
 
Tamil Nadui kirandulasunk ezzel a fantasztiku elmennyel zarult, masnap mar ujra uton voltunk legujabb masodik otthonunk, Bangalore fele.

Szólj hozzá!

Címkék: india utazas tura tamil backpacking nadu

A bejegyzés trackback címe:

https://bencevilagotlat.blog.hu/api/trackback/id/tr592174174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása