HTML

Bence vilagotlat

Majus 1jen 3,5 honapos backpacking turara indulunk Barbival, s az elemnyeinket szeretnem itt megosztani veletek. A blogommal szeretnem nepszerusiteni a backpackinget a magyar fiatalok kozott, hogy tolunk is minel tobben menjenek es lassanak vilagot, ezaltal tanuljanak magukrol es mas kulturakrol. A tervek szerint elemgyunk Vietnamba, Kambodzsaba, Thaifoldre, Malajziaba, Indiaba, Singaporeba es Indoneziaba.

Friss topikok

  • pszychomama: De azért az sem árt, ha mi is találunk egy kis olajat...:P (2010.07.14. 00:09) Osszbenyomasok Malajziarol
  • toswuj: szia Bence! na mi van veletek, nem hallani rólatok semmit!? remélem minden oké!? :( Tóth Zoli (2010.06.05. 20:48) Kambodzsa: tenyek, elmenyek, erzesek
  • pszychomama: jahhh és az a kék nájlon keretes szemüveg naon cool.....:)) kislányok pörgős szoknyával, kopogós c... (2010.05.16. 09:25) Nha Trang
  • pszychomama: Látjátok, mindig mondtam: a bunkóság nemzetközi fogalom, nem a magyarok találták ki, bármennyire i... (2010.05.11. 20:02) Heti aprosagok 1
  • pszychomama: Május 1-től a hajnali programom: kávé + blogwatching. Irogassatok, töltögessetek, nagyon várjuk :)) (2010.05.11. 19:38) Hanoi

Linkblog

Osszbenyomasok Vietnamrol

2010.05.26. 10:14 Bence506

Osszessegeben Vietnam oriasi pozitiv csalodas volt a szamunkra!!! Gondoltuk, hogy jo lesz, de hogy ennyire, azt valoban nem!!!
 
Egyetlen rossz, negativ elmeny nem ert minket. Az emberek hihetetlenul kedvesek (persze 3 ev Kina utan a vilag barmely pontjan tundernek tunnenek az emberek), segitokeszek. Kicsit kell alkudozni, de nem megy az az oriasi lehuzas, mint Kinaban, ahol kb. 10szeres arrol indit az elado, s ami megjobb, hogy az emberek udvariasak, illemtudoak, nem tolakszanak, nem kopkodnek, nem dohanyoznak az ember pofajaba a liftben, eloreengedik a holgyekt es az idoseket....szoval minden normalis, s ha otthonrol jottunk volna, ez fel se tunne, de hat Kina utan, latszik az iszonyatos civilizaltsag beli kulonbseg.
 
Mindenhol beszelnek angolul (persze a kiejtesre azert ra kell allni az ember fulenek), s oriasi pozitivum, hogy minden olcso szallodaban is van angol nyelvu TV. Ez megint csak azert emelem ki, mert Kinaba nem jon a BBC meg a CNN (csak feketen parabolaval), s nagyon jo elmeny volt neha egy kis angol nyelvu Discoveryt vagy CNNt nezni, s ujra a "szabad vilagban" (megha ez a kommunista Vietnam is) lenni.
 
Az ido is fantasztikus volt, talan tul meleg is. A paratartalom kb. 100 % mindenhol az orszagban, de mivel majus a szaraz evszak vege, kb. 3-4 honapja nem esett az eso. Egesz vietnami turank alatt 1szer esett Hanoiban kb. 1,5 oraig, ami pont jol is jott, mert lehutotte a varost.
 
A kaja volt a legnagyobb pozitiv csalodas. Mivel Barbi vegetarianus, kicsit feltunk, h mi lesz Vietnamban, ahol koztudott, hogy mindent a halszosszal foznek. De semmi gondunk nem volt. Itt, Kinaval ellentetben, ertik, h mi az hogy vegetarianus, s nem hoznak ki husos kajat, ha egyszer megkerted, h ne tegyenk bele hust (ez Kinaban 5bol 1szer biztos megtortenik, meg akkor is ha kinaiul mondod el a pincernek). A husos etelek is nagyon finomak. Sokszor ettem edes-savanyu martasos husokat, citromfuves-csilis eteleket, vagy csak szimpla parolt zoldseges, szoszos husokat. Tenger gyumolcseibol oriasi a valasztek, kb. fillerekert. Mindnkepp erdemes megkostolni a kulonbozo grillezett halakat, rakokat, kagylot, s egy kis plusz penzert homart es krokodilt is lehet enni.
 
Mi 18 napot toltottunk Vietnamban, s igazabol 2 nevezetes helyre nem mentunk el, az orszag kozepen talalhato Hue-be es Hoi Anba, mert helyettuk inkabb a tengerparton hesszeltunk 5 napig:):) Ha valakinek csak 2 hete van, akkor erdemes 1-2 repuloutat beleiktatni, jegyeket olcson kb. minden nagyvarosba utazasiirodaknal lehet venni, de ha 3 vagy tobb het all a rendelkezesunkre, akkor nem erdemes repulni, buszokkal kenyelmesen vegig lehet barangolni az orszagot.
 
Ami nekunk kimondottan tetszett, az Ha Long Bay, Sapa, Nha Trang es Saigon. Hanoiban, nem erdemes nagyon sok idot tolteni, Dalat inkabb az esos evszakban erdekes, mikor nincsenek kiszaradva a folyok es a tavak, s lehet latni gyonyoru vizeseseket. Mui Ne-nel a homokdunke nagyon szepek, de tul sok idot nem toltenek el itt, mert a tenger joval koszosabb (kb. mint otthon a Balaton) mint Nha Trangban. A Mekong-deltara velemenyem szerint 1 nap boven eleg.
 
A kozlekedes, mind a vonatok es buszok, mind az utak a legtobb helyen jo allapotban vannak, s kb. barmelyik sarkon lehet venni barmikorra buszjegyet (akar alvos buszra is) vonatjegyet.
 
Egy szo, mint szaz, csak pozitivumokat tudok mondani Vietnamnak, s mindenkepp erdemes ide ellatogatni, mert 2-3 het alatt rengeteg kulonbozo elmenyben lehet resze az embernek.

Szólj hozzá!

Címkék: utazas tura vietnam backpacking hatizsakos

A bejegyzés trackback címe:

https://bencevilagotlat.blog.hu/api/trackback/id/tr632032283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása